Kurkvloeren

Wij hebben een grote variatie kurkvloeren, verschillend in kleur en maten. Een kurkvloer gaat, mits goed gelegd en onderhouden, lang mee. Tevreden gebruikers zijn positief over het aantrekkelijke aanzien, contactgeluid, isolatie, probleemloos gebruik en loopcomfort. Wij verkopen twee soorten kurkvloeren, het traditionele kurkparket en het zwevend kurkparket. 

Het verschil tussen de traditionele kurkvloer en het zwevende kurkparket is dat de traditionele vloer met dispersie contactlijm aan de ondergrond wordt gelijmd, waar een zwevend kurkparket een kurklaminaat is en wordt gelegd via een speciaal kliksysteem.

Traditionele kurkvloer

De traditionele kurkvloer bestaat uit kurktegels die met dispersie contactlijm aan de ondergrond worden verlijmd. In ons assortiment traditionele kurkvloeren zitten zowel gelakte en ongelakte vloeren. Wanneer u een ongelakte vloer aanschaft, heeft u ook kurklak nodig. Het is belangrijk dat u geen parketlak gebruikt omdat deze lak te hard is voor de veerkrachtige kurkvloer. Verder heeft u voor het leggen van de traditionele vloer dus dispersie contactlijm nodig.
Wanneer u een gelakte kurkvloer aanschaft, heeft u enkel de dispersie contactlijm nodig en dus geen lak.

Zwevenkurkparket

Het zwevend kurkparket is perfect wanneer u weinig tijd heeft, maar toch een mooie vloer in huis wilt halen. Het zwevendkurkparket maakt gebruikt van een kliksysteem; hierdoor is, in tegenstelling tot het traditionele kurkparket, geen lijm nodig voor installatie.  Andere voordelen van het kurkparket zijn:

  • Gemakkelijk te leggen
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Voelt warm aan
  • Geluiddempend
  • Isolerend
  • Ecork staat er om bekend dat het lang meegaat
  • Ecork bij vanAlten.eu is gelakt met een UV-werende kurklak, waardoor het laminaat zijn kleur behoud.
Hoe legt men een klikvloer?

Het kurklaminaat kan gemakkelijk worden bevestigd door het ‘’corklock kliksysteem’’, bij dit systeem word gebruik gemaakt van een speciaal kliksysteem (zie onderstaande afbeelding), waarbij u het laminaat simpelweg in elkaar kan klikken zonder dat u hiervoor lijm voor nodig heeft. Het kurklaminaat kan op bijna elke ondergrond worden geplaatst. Wel is het noodzakelijk dat er wordt nagegaan of de ondervloer vocht kan bevatten, mocht dit zo zijn dan dient er een damp werende folie onder het Ecork laminaat geplaatst te worden.

Klikvloer

Heeft u een vraag, of bent u benieuwd naar onze kurkvloeren, neem dan graag contact met ons op.