Warmte-isolatie

Kurk is een perfect materiaal voor warmte-isolatie. Kurk is vanzichzelf een thermische isolator, die natuurlijk warmte vasthoudt, maar is daarnaast ook ontzettend sterk en vochtwerend. Doordat kurk een sterk materiaal is, is het dus ook geschikt in uw vloer. De vochtwerende eigenschap maakt kurk ook geschikt als warmte-isolator voor in de keuken of badkamer. Maar welk product is nou geschikt voor welk soort isolatie?

Vloeren, muren en daken
Vloer

Voor warmte-isolatie in uw vloer kunt u kurk op rol (perskurk) of kurkrubber gebruiken. Deze producten zijn allebei sterk genoeg om het dagelijkse loopgebruik, en eventuele klappen, op te vangen. Daarnaast is het dus ook nog een optimale warmte-isolator. Kou dringt minder snel uw huis (kamer, appertement, gebouw) binnen en omdat kurk warmte vasthoudt heeft u minder snel last van koude voeten. 

Muur

Perskurk, geëxpandeerde kurk of cortipan zijn de beste opties voor warmte-isolatie in de muur. 

Dak

Voor uw dak kunt het best gebruik van geëxpandeerde kurk als isolatiemateriaal.

Afdichten van gaten

Voor het afdichten van (boor) gaten of kieren kunt u gebruik maken van conische kurken of kurkbundels. Omdat kurk een natuurproduct is, is het geschikt om zowel binnen als buiten te gebruiken. Het is bijvoorbeeld naast warmte-isolerend ook geluidisolerend en vochtwerend. Wij verkopen conische kurken en kurkbundels in talloze maten.

Kurk op rol
Kurkrubber
Kurk op rol
Conische kurken

 Bent u geïnteresseerd in onze producten of heeft u een vraag, neem dat graag contact met ons op.