Isolatie kurk

Kurk is een ecologisch isolatiemateriaal dat geschikt is voor zowel akoestische als thermisch isolatie, maar bijvoorbeeld ook het weren van vocht. Het materiaal is ontzettend veelzijdig, wat het geschikt maakt voor een grote variatie isolatiedoeleinden.

Ria Formosa

Ria Formosa heeft zich bewezen als beste natuurlijke isolator die momenteel in de bouwsector wordt gebruikt. De Ria Formosa-platen zijn een uitstekende thermische isolatie voor temperatuurvariaties en daarnaast absorbeert het materiaal ook uitstekend geluid.
Het mooie aan Ria Formosa is dat het bestaat uit gerecycled kurkafval. Het is dus een natuurlijk product dat ook nog eens duurzaam is. De toepassing van Ria Formosa is eenvoudig, het kan buiten worden geïnstalleerd, tussen de muren of op de muren, maar bijvoorbeeld ook op het plafond. Daarnaast ziet het materiaal er prachtig uit, alsof je een stukje natuur je huis binnen haalt.

Ria Formosa
isolatie

Geëxpandeerde kurk voor thermische isolatie

Geëxpandeerde kurk wordt geproduceerd door de kurkkorrels in een mal met stoom te verhitten. Hierdoor wordt de kurk op een natuurlijke wijze verlijmd zonder toevoeging van lijm. Dit type kurk wordt veel toegepast als thermische isolatie. Enkele voorbeelden hiervan zijn: dakisolatie, isolatie in schepen en wandisolatie voor bijvoorbeeld sauna’s.

Overige isolatoren

Bij andere toepassingen van kurk als isolatiemateriaal kun je denken aan kurkkorrels (granulaat) tussen je plafond en vloer van de bovenverdieping, kurkvloeren of kurkwanden, maar bijvoorbeeld ook kurk op rol onder je zwevend kurkparket.

Bent u geïnteresseert in isolatie door middel van kurk of heeft u een vraag, neemt u dan gerust contact met ons op.