Lak, lijm en polish

Lak, lijm en polish zijn een belangrijk onderdeel van het aanschaffen van een kurkvloer of kurkwand.
Zo heeft u dispersie contactlijm nodig voor het bevestigen van een traditioneel kurkparket en polystyreenlijm bij het bevestigen van een kurkwand. Wanneer uw kurkvloer ongelakt is, is het verstandig deze te lakken met een kurklak. Parketlak is te hard voor het veerkrachtige kurk. Daarnaast is verkopen wij ook kurkpolish, dit werkt als bescherming van uw vloer en geeft deze tegelijktijd een mooie glans.

Thole Kurklak

Thole kurklak is een lak op waterbasis en is speciaal ontwikkeld voor het lakken van kurkparket. U kunt hiervoor geen parketlak gebruiken, omdat het parketlak te hard is voor het veerkrachtige kurk.
Te verkrijgen in 1L en 5L.

Verbruik
Ca. 1 liter op 4m² kurkvloer in meerdere lagen aangebracht.

 

Kurklak
kurklijm

Thole Dispersie contactlijm

Thole Dispersie contactlijm is een contactlijm op waterbasis, die tweezijdig dient te worden aangebracht voor het verlijmen van kurkparket, dus zowel op ondergrond als op de kurktegel. De ondergrond dient vocht opnemend te zijn zoals bijvoorbeeld een zandcementdekvloer.
Te verkrijgen in 1kg en 2,5kg.

Verbruik
Ca 1kg per 8m², dus ca 1kg per 4m² vloeroppervlak

Kurkpolish (1L)

Thole Polish beschermd de vloer en geeft de vloer een mooi glans.
Kurkpolish wordt puur aangebracht met een vochtige doek bij de eerste behandeling en daarna van tijd tot tijd, verdunt in water.

polish
Polystyreenlijm

Waterkit

Deze waterkit lijmt wandkurk op poreuze ondergronden zoals cement, beton en hout. De ondergrond moet poreus, goed vlak, vast, schoon en blijvend droog zijn. De wandkurk moet binnen 15 minuten na het smeren in de natte lijmlaag worden gelegd,  gedurende deze 15 minuten kunnen er nog correcties worden uitgevoerd. Na 24-48 uur kan de lijmlaag worden belast. Deze waterkit is 3kg.

Verbruik:
ca. 1 kg per 2 à 3 m².

Bent u geïnteresseerd in onze lak, lijm en/of polish, of heeft u een vraag, neem dan graag contact met ons op.