Kurk op rol

Kurk op rol is ideaal als isolatie voor je wanden, vloer of dak. Bij kurk op rol bepaalt de dikte van de rol wat je er mee kan doen.

Een rol van 2 á 3 millimeter is ideaal voor onder het zwevend kurkparket. Een ondervloer in het algemeen zorgt onder andere al voor een betere warmte-isolatie. Kurk is van zichzelf al een thermische isolator en geeft als ondervloer daarom nog betere warmte-isolatie. Een ondervloer verlengt daarnaast ook de levensduur van het laminaat, zo vangt het laminaat klappen (en lopen in het algemeen) beter op met een ondervloer. Als laatste absorbeert een ondervloer het ook geluid, omdat kurk ook een geluids-isolator is, heeft u met een kurken ondervloer dus ook nog betere geluidsisolatie.

Dikkere kurkrollen (van ongeveer 6mm) zijn door hun dikte niet geschikt als ondervloer. Deze rol kan je echter wel op, bijvoorbeeld, een muur bevestigen. Op deze manier isoleer je de kamer voor een deel, zoals hierboven beschreven is kurk namelijk een uitstekende thermische en akoestische isolator.  Daarnaast kan je zo’n wand ook gebruiken als prikbord (prikwand), wat ideaal is in bijvoorbeeld een kantoor!Prikwand